Hese Balten van, Corrie – Op reis met de tarot

€ 22,50
Corrie van Hese Balten
17 x 24 cm, 240 pagina’s
ISBN 978 94 91557 65 1

Op reis met de tarot gaat uit van de Rider Waite Tarot van Arthur Edward Waite en Pamela Colman Smith. Als Rozenkruiser en lid van de Hermetic Order of the Golden Dawn waren beiden ingewijd in de (hermetische) kennis van oude culturen en mysteriën. Corrie van Hese Balten heeft zich decennia verdiept in die oude kennis en deelt deze in dit boek. Zij duidt de kaarten onder meer naar symboliek, numerologie, de elementen, licht en schaduw. Ze gaat in op de universele wijsheid per kaart en laat die volgen door een persoonlijke bespiegeling. Voorts biedt ze per kaart een visualisatie (Grote Arcana) en een oefening (beide Arcana’s), die je inspireren en uitnodigen om buiten je comfortzone de diepte in te duiken. Om je spirituele kracht en natuurlijke gaven te herwinnen. Om jezelf te helen, te transformeren en te versterken. Om je angsten te doorzien en obstakels die je tegenhouden je unieke licht te schijnen, te begrijpen. Om je pijn in kracht te transformeren en te ontdekken hoeveel wijsheid je zelf al in pacht hebt.

Met Op reis met de tarot overstijgt Corrie van Hese Balten het reguliere tarothandboek. Het leest op onderdelen als een spirituele ontdekkingsreis, het is ook een werkboek en kan zelfs op zichzelf als orakelboek worden gebruikt.

Stam, Petra – De Maan – 66 mystieke kaarten voor bewustwording

€ 24,50
Petra Stam
66 kaarten (9,5 x 13,8 cm)
ISBN 978 94 91557 16 3

De Maan beroert ons innerlijk, beïnvloedt onze gevoelens en prikkelt ons intuïtieve weten. De afbeeldingen op deze kaarten werpen licht op je onderbewuste en geven de zachte fluistering van je ziel een stem. De teksten (een stelling, een vraag en een actie) maken je bewust van een actueel thema en zetten je aan je innerlijke krachten te ontwikkelen. Waar je aandacht heengaat, volgt je bewustzijn en waar je licht op werpt, dat wordt zichtbaar. Deze mystieke kaarten geven je handvatten om je dromen te verwezenlijken en stimuleren je te zijn wie je bent in al je kwetsbaarheid, kracht en grootheid.

Gebruik deze kaarten van Petra Stam als een gids of inspirator op je aardse en spirituele pad. Ontdek je potentie en onderneem de actie die nodig is om die te versterken. De kaarten resoneren met wat jij onbewust al weet, maar nu bewust kunt worden en neerzetten in de wereld.

Het spel bevat 66 Maankaarten en enkele kaarten met gebruiksaanwijzing, leggingen en tips.

Stam, Petra – In het licht van de Maan – Jaarwerkboek

€ 15,00
Petra Stam
A5, 176 pagina’s
ISBN 978 94 91557 69 9

Dit werkboek nodigt je uit om dertien manen lang bij te houden welke ervaringen je hebt tijdens de nieuwe en volle manen, wat je droomt, wat je doet, welke Maankaart je trekt of welk advies je krijgt, en wat hierbij je gedachten en gevoelens zijn. Tevens is er aan het eind van elke maanperiode ruimte om te reflecteren. Zo breng je in kaart wat jouw onderbewuste je te vertellen heeft. Hierdoor kun je keuzes maken die jouw leven meer in overeenstemming brengen met wat je in je hart wilt.

Frazer, James – The Golden Bough

Wordsworth Reference ISBN: 9781853263101 768 blz.

Sir James George Frazer originally set out to discover the origins of one ancient custom in Classical Rome – the plucking of the Golden Bough from a tree in the sacred grove of Diana, and the murderous succession of the priesthood there – and was led by his invetigations into a twenty-five year study of primitive customs, superstitions, magic and myth throughout the world. The monumental thirteen-volume work which resulted has been a rich source of anthropological material and a literary masterpiece for more than half a century. Both the wealth of his illustrative material and the broad sweep of his argument can be appreciated in this very readable single volume.

Campbell, Joseph en Bill Moyers – Mythen en bewustzijn

De Haan ISBN: 9026965362 256 blz.


“Joseph John Campbell (March 26, 1904 – October 30, 1987) was an American Professor of Literature at Sarah Lawrence College who worked in comparative mythology and comparative religion. His work covers many aspects of the human experience. Campbell’s magnum opus is his book The Hero with a Thousand Faces (1949), in which he discusses his theory of the journey of the archetypal hero found in world mythologies. Since the book’s publication, Campbell’s theory has been consciously applied by a wide variety of modern writers and artists. His philosophy has been summarized by his own often repeated phrase: “”Follow your bliss.”” 

Dyer, Dr. Wayne – Eerst geloven dan zien

A.W. Bruna Uitgevers B.V. Utrecht ISBN: 9789022978467 221 blz.

Eerst zien, dan geloven; dat is de houding waarmee de meeste mensen in het leven staan. Maar de wereldberoemde psychotherapeut dr. Wayne Dyer toont in zijn nieuwste bestseller overtuigend aan dat deze mensen zichzelf op die manier te kort doen en zich zo verrijkende ervaringen onhouden. Dyer draaitde zaken om; onder het motto éerst geloven, dan zien’ ontslit hij een heel nieuwe wereld, waarin het lven hgeen strijd meer is, maar waarin een positieve kacht ervoor zorgt dat iedere dag een opwindende gebeurtenis is vol dagelijkse wonderen.

Tenmnste, voor wie het leven letterlijk wil be-leven in plaats van te jachten van het ene denkbeeldige doel naar het andere. Iedereen kan er immers zelf voor kiezen die positieve wereld te leren kennen door gevoelens van angst, schuld, rancune, agressie en twijfel achter zich te laten en open te staan voor een nieuwe sunthese van harmonie, evenwicht, vrede en liefde.

George, Demetra – Het mysterie van de donkere maan

Uitgeverij AnkhHermes ISBN: 9789020218039 332 blz.

Het mysterie van de donkere maan van Demetra George: een boek vol inspiratie voor alle vrouwen die hun leven met de maan verder willen verdiepen.

In Het mysterie van de donkere maan belicht Demetra George de spannende, donkere fase van de maancyclus. Een fase die erop wacht om in het licht te worden gezet; een mysterieuze tijd, vol wijsheid en helende kracht. Zoals de maan elke cyclus weer haar donkere fase heeft, zo kennen wij ook donkere periodes in ons leven. 

Demetra George laat zien hoe de maan je hierdoorheen kan gidsen en welk potentieel voor vernieuwing er in verscholen ligt. Aan de hand van rebelse godinnen als Medusa en Lilith komt de krachtige, vrouwelijke symboliek van de maan tot uitdrukking. Je wordt uitgenodigd met je schaduwkanten aan het werk te gaan, om vervolgens sterker tevoorschijn te komen. 

Een boek vol inspiratie voor alle vrouwen die hun leven met de maan verder willen verdiepen. 

“De bedoeling van Het mysterie van de donkere maan is om anders naar de duisternis te gaan kijken. Hopelijk komt de lezer tot de conclusie dat de don­kere fase van iedere cyclus een fase is van herstel en vernieuwing en niet een van angst en onwetendheid; een tijd van mysterie, wijsheid en genezende krachten – allemaal geschenken van het mysterie van de donkere maan.” – Demetra George

Billups, Tammy – Zielscontracten tussen mens en dier

A3Boeken ISBN: 97889491557637 160 blz.

Dieren zijn bereid ons te helpen helen en evolueren. Op hun beurt willen dieren ook helen en evolueren. Jouw ziel en de ziel van jouw hond, kat of ander dier, hebben van tevoren afgesproken wat zij willen oplossen in dit leven. Hoe dichter je emotioneel bij een dier staat, hoe meer zielscontracten er actief zijn voor wederzijdse groei en transformatie.

Tammy Billups, holistisch heler en gecertificeerd therapeut, deed eerder baanbrekend onderzoek naar de vijf emotionele kernwonden bij dieren. Daarna richtte haar onderzoek zich op het hogere doel van de relatie tussen mens en dier, en hoe hun beider heling en evolutie kunnen worden bevorderd. Zij definieert zeven soorten zielscontracten – van ‘fysiek’ (dier vertoont dezelfde klachten als baasje) en ‘emotionele wond’ (door bijvoorbeeld verlating of grensoverschrijdend gedrag) tot ‘pinnacle lessen’ (denk aan geduld, zelfliefde, compassie, onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen). Sommige contracten hebben een dierenleven lang nodig om te worden vervuld, andere slechts een enkele ontmoeting. Als je inzicht krijgt in de karmische relatie die je met jouw dier hebt, krijg je inzicht in de problemen die bij jullie beiden spelen en wat daarvan de oorzaak is.
Billups gaat ook in op twee onderwerpen die moeilijk zijn voor dierenliefhebbers: afscheid nemen en dierenmishandeling.

“Ik dank alle lezers voor hun liefde voor hun dieren en hun wens om zich te verdiepen in de relatie met hun dieren, zodat ze de hogere zielenlessen zullen ontdekken. De lessen waarvan de dieren hopen dat ze ontdekt zullen worden. Ik hoop dat ze met de inzichten en adviezen uit mijn boek meer zicht krijgen op de relatie met hun dier voor heling, groei en troost.”

Recensie: 26-07-2022

Zielscontracten tussen mens en dier; samen evolueren – Tammy Billups

Het boek kwam net nadat wij onze oudste hond Alex hadden laten inslapen. Na enkele maanden van ziek zijn, veel dokters bezoek en onderzoek, veel medicatie, en alleen maar zieker worden, hadden wij er voor gekozen om zijn korte leven van net geen 10 jaar te beëindigen, eigenlijk zijn lijden te beëindigen. 
Nu heb ik in een leven vol met katten, totaal 22 stuks, waarvan er nog 3 in leven, en ook 8 honden, waarvan er nog 4 nu leven, helaas veel te vaak al met afscheid moeten dealen, en zal er dus nog 7 keer voorstaan, als er niets meer bij komt. Maar dat heeft mij er nooit van weerhouden om mijn leven te verrijken met huisdieren. Wel altijd afgedankte herplaatsers, asieldieren, rescue honden en een kat uit buitenland. Op de een of andere manier kwamen ze altijd mijn leven binnenstappen, soms via vrienden, soms via het asiel waar ik gewerkt heb, soms bij toeval, al weet ik dat toeval erg betrekkelijk is. De laatste 6 honden en 1 kat via een stichting voor rescue dieren in Roemenië. 
Het boek heeft haast 3 maanden op de kast gelegen, ik kon mij er met al mijn verdriet niet toe zetten om te beginnen, tot vorige week. 

Zielscontracten … ik ben er dus velen aangegaan, en zij met mij, als ik Tammy dus mag geloven in haar verhaal. Zij zegt dat dieren niet voor niets in je leven komen, ze zijn er als maatjes die jou helpen, waar je van kan leren, die jouw gedrag spiegelen. De dieren sluiten op een hoger niveau met jouw Hoger-zelf een contract om bij je te komen wonen, omdat er dus nog karma opgelost moet worden, of oud zeer opgeruimd dient te worden. Ergens tussen hun ziel en de jouwe wordt er een deal gemaakt om lessen te leren, of om je te helpen in dit leven. Ik ben inderdaad van mening en bewust dat je veel kan leren van jouw dieren, ze spiegelen je gedrag, dat heb ik zelf al heel wat keren ervaringen, ook goede hondentrainers vertellen je dat. Alex heeft menig keer op mijn -geduld- buttons lopen drukken, en hoe ongeduldiger ik werd, hoe vervelender hij. Ik merkte dat als ik rustig en geduldig was, hij een stuk beter luisterde. 

Maar naarmate ik verder kwam in het boek, las ik dat het zielscontract nog wel wat dieper ging dan ik in eerste instantie wist. Tammy weet dat als heler en therapeut goed uit te leggen. En ook daar ging ik verbanden leggen naar wat mijn huidige dieren mij nog te vertellen, c.q. leren hebben. 

Ook begrijp ik nu ook waarom het ene dier onder je huid kruipt, en de ander wat oppervlakkeriger blijft plakken, want ik heb eerlijk gezegd niet met al mijn dieren door de jaren heen een innig diep zielscontract in mijn beleving. Het ene dier heeft nu eenmaal wat meer invloed op jouw leven dan het andere, sommige zijn er volgens mij ook gewoon voor de gezelligheid, en zijn ze er niet allemaal om op jouw knoppen te drukken. 

Moeite heb ik wel met haar stelling dat ook mishandelde dieren voor hun leven kiezen bij die persoon. Hetzij voor die persoon, of om naderhand door jou gered te worden. Net zoals het beëindigen van de zielscontracten, doordat het dier komt te overlijden. Ergens begrijp ik haar redenatie en manier van zien en handelen op hoger niveau, maar mijn ratio wil hier nog niet helemaal aan. 

Ik ben blij dat ik het eindelijk gelezen heb nu, moet het hier en daar nog wel even laten bezinken. Het bracht uiteraard een hoop gevoel en verdriet naar boven om op deze manier naar je dieren te mogen kijken, maar ook dankbaarheid en blijdschap dat ze in mijn leven wilden komen. 

Ik ga na het lezen van dit boek toch weer met een andere blik naar mijn dieren en hun gedrag toe kijken, mooi om dat zo te ervaren. Een aanrader voor iedereen met dieren, al was het alleen maar om hun gedrag beter te begrijpen, en zo eens kritisch naar jezelf te kijken. Ik heb in ieder geval weer een hoop geleerd van mijn verbindingen op zielsniveau. 

Frazer, J.G. – De Gouden Tak (The Golden Bough)

Olympus ISBN: 9789046700754 910 blz.

Het standaardwerk over religie, volksgebruiken en mythologie uit de hele wereld en van alle tijden. Sir James George Frazer was de grond legger van de antropologie en heeft voor dit boek, zijn levenswerk, een schat aan volksverhalen, oude gebruiken en magische rituelen verzameld. De gouden tak geldt nog altijd als een unieke bron over oude culturen en als een monument van wetenschap en literatuur.
‘Het is een van die zeldzame wetenschappelijke werken die blijvende waarde bezitten. (…) leest als een roman (…) nu eens verbazend en ontroerend, dan weer schokkend (…) Een onovertroffen monument.’ NRC HANDELSBLAD
‘Boordevol verhalen die plots een inzicht geven in de symbolische betekenis van allerlei zeden en gewoonten uit het dagelijks leven (…) de uitgever heeft de Nederlandse lezer een dienst bewezen met een prachtig uitgevoerde vertaling van Frazers imposante boek.’ DE GROENE AMSTERDAMMER
‘We moeten Frazer lezen en herlezen (…) Hij geeft ons in de verhalen die hij vertelt geschiedenis die tegelijk eindig is en eindeloos, realiteit en utopie. Zijn boek is merkbaar gedateerd, politiek vaak allesbehalve correct, maar van alle tijden. ‘ DE VOLKSKRANT
‘Een bijbel: Eliot, Pound, Joyce, Lawrence en Claus gebruikten het als staalboek van archetypische verhalen.’ VRIJ NEDERLAND

Campbell, Joseph – De held met de duizend gezichten

AnkhHermes Uitgeverij Isbn: 9789020216806 432 blz.

Ontdek de mythen die ons leven hebben vormgegeven opnieuw, in het boek dat miljoenen lezers inspireert en bekend staat als ‘de bijbel van Hollywood’, en kies je eigen heldenreis.

Joseph Campbell laat je in dit boek kennismaken met de held met de duizend gezichten. Een held gaat op pad, wordt op de proef gesteld, vervult uitdagende opdrachten en keert terug naar huis om zijn overwinningen te vieren. De reis van de held is een universeel motief van avontuur en transformatie dat door vrijwel alle mythische en religieuze tradities van de wereld loopt. 

Niet alleen in films, boeken en series zie je deze archetypische elementen terug, maar ook in je eigen leven. Campbell laat zien hoe talloze verschillende hoofdrolspelers door de eeuwen heen eenzelfde verhaal vertellen en je zo antwoorden bieden op het raadsel van het leven. De held met de duizend gezichten inspireert al generaties lang mensen om de mythen die je leven vormgeven opnieuw te ontdekken en een eigen heldenreis te kiezen. 

Sinds het verschijnen van het boek in 1949 heeft De held met de duizend gezichten miljoenen lezers geïnspireerd door de combinatie van inzichten uit de moderne psychologie met de revolutionaire inzichten uit Joseph Campbells werk van de vergelijkende mythologie. Het is een onverminderd grote inspiratiebron voor schrijvers, kunstenaars, ontwerpers, filosofen en coaches en geldt als de ‘bijbel van Hollywood’. Een boek dat misschien wel het meest invloedrijke boek uit de twintigste eeuw is. Een klassieker in een prachtige nieuwe jas!