Coven Gaia

Wij; Hogepriesteres en Hogepriester van Coven Gaia, staan altijd open voor nieuwe mensen, die samen met ons een leerproces willen aangaan, ervaringen willen delen, en vieringen en rituelen willen doen en streven naar o.a. persoonlijke ontwikkeling.
Mensen die de natuur om zich heen zien als inspiratiebron en leerschool, zowel de uiterlijke kanten ervan, als de onzichtbare processen die worden vormgegeven in leven en dood.

Na een persoonlijk gesprek, volgt er een traject van aftasten of de leerstof daadwerkelijk ook aansluit bij jouw verwachtingen, en jij aansluit bij onze groeps-energie.
Je neemt deel aan onze coven bijeenkomsten en viert met ons de jaarfeesten. Ook krijg je huiswerk in de vorm van opdrachten, lezen en dingen doen voor de coven. De coven bijeenkomsten zijn op een woensdagavond om 19.30 uur, 1x per maand, en onze jaarfeesten worden op een zaterdag gevierd, sommigen in de middag, anderen op de avond. Geven deze dagen op voorhand al een probleem i.v.m. andere activiteiten, dan heeft reageren geen nut. Agenda’s trekken met aantal mensen is al moeilijk zat. 
Na ruim een jaar stap je na het doen van een toewijding, als volwaardig lid onze coven binnen, en kan je het traject verder bewandelen naar inwijding. Dit is geen garantie, en zal geheel afhankelijk zijn van de opgedane kennis, jouw inzet en motivatie om te leren. Huiswerk, lezen en leren, zijn verplichte onderdelen binnen onze lessen.

Wij zijn een traditionele coven, met een “eigen wijze” leerweg. Wicca hebben wij als religie hoog in het vaandel staan, wij hanteren veel traditionele richtlijnen, zowel in het leerproces, de rituelen, als in onze omgangsnormen en waarden.

Wij geven momenteel maar 1 inwijding, die gekoppeld is aan jouw persoonlijke groei, en volgens traditie in skyclad zal worden uitgevoerd. Daar krijg je uiteraard een aantal jaar voor om daar naartoe te groeien, vertrouwen op te bouwen etc. Onze inwijding hangt niet aan een traditie of stroming, ook al komen wij als HPs en HP daar wel vandaan. 

Wij hebben hier een unieke combinatie, gezien het feit dat ik als HPs een Alexandrian lineage heb, en de HP een Gardnerian lineage. Het beste van twee werelden; zeggen we weleens. Maar we zijn meer dan alleen onze lineage, persoonlijke leerwegen en andere stromingen hebben invloeden binnen onze leermethode, waardoor we samen een mooi geheel vormen. 

Wil je een gesprek met ons? Dan kan dat door een mail te sturen. Stel jezelf voor, wie ben je, en wat zijn jouw beweegredenen om dit pad der Hekserij en Wicca te kiezen. Graag ook jouw gegevens, naam, adres en telefoonummer. Mail: serotia@serotia.nl

Blessed Be,
Serotia Vors