EarthCraft Wicca

EarthCraft is een Wicca stroming, die is ontstaan uit het samenbrengen van onze gezamenlijke kennis, kunde, ervaring en liefde voor de natuur. Letterlijk vertaald; De krachten van de Aarde.
Wij, Serotia en Benu, hebben beide een traditionele Wicca achtergrond, namelijk Alexandrian en Gardnerian Wicca. 

Ook al zijn wij verschillend opgeleid, onze stromingen hebben meer overeenkomsten dan verschillen. Wij vonden elkaar in die overeenkomsten, en in onze overtuigingen en doelstellingen. Wij zijn beide natuurmensen, dagelijks buiten te vinden, in tuin, bos, heide. Bewust van wat er om ons heen in de natuur gebeurd. Hoe de cyclus van de seizoenen zich steeds weer herhaald, en toch ook steeds weer anders is. Onze Esbats en Sabbats zijn buiten activiteiten. We staan niet skyclad één hoog in een achterkamer onze rituelen uit te voeren, maar buiten dichtbij de natuur. Daar waar we de elementen ook kunnen ervaren en voelen. Gekleed in gewaden of kleding waarmee we de natuur-elementen kunnen trotseren. Voor ons is Wicca een echte natuur-religie, en de beste connectie daarmee is dus naar buiten!

Maar EarthCraft Wicca is meer dan het samenbrengen van onze kennis. EarthCraft is een stroming die echt samenwerkt met de natuur. In het eren van de God en Godin tijdens hun jaarlijkse cyclus van geboorte, sterven en transformatie. Dat wat wij doen, is een weerspiegeling van wat er buiten in de natuur gebeurt. Niet alleen theoretische religieuze handelingen, geen theatrale weergave van geloof, maar gewoon buiten voelen, ervaren, beleven. Wicca is namelijk naast een natuur-religie ook een ervarings-religie. Aarde-magie ten top! 

Want: “De Natuur Doet Niets Zonder Doel!”