EarthCraft Wicca

EarthCraft is een Wicca stroming die is ontstaan uit het samenbrengen van onze gezamenlijke kennis, kunde, ervaring en liefde voor de natuur. Letterlijk vertaald: De krachten van de Aarde.

Wij als Hogepriesteres en Hogepriester zijn beide natuurmensen. We zijn dagelijks buiten te vinden; in de tuin, in het bos, of op de heide. Bewust van wat er om ons heen in de natuur gebeurt. Hoe de cyclus van de seizoenen zich steeds herhaalt, en toch ook steeds weer anders is. Onze Esbats en Sabbats zijn buitenactiviteiten. We staan niet skyclad één hoog in een achterkamer onze rituelen uit te voeren, maar buiten, dicht bij de natuur. Daar waar we de elementen ook kunnen ervaren en voelen. Gekleed in gewaden of kleding waarmee we de natuur-elementen kunnen trotseren. Voor ons is Wicca een echte natuur-religie, en de beste connectie daarmee is dus buiten!

Maar EarthCraft Wicca is meer dan het samenbrengen van onze kennis. EarthCraft is een stroming die samenwerkt met de natuur. In het eren van de God en Godin tijdens hun jaarlijkse cyclus van geboorte, sterven en transformatie. Dat wat wij doen, is een weerspiegeling van wat er buiten in de natuur gebeurt. Niet alleen voorgeschreven religieuze handelingen, geen theatrale weergave van geloof, maar gewoon buiten voelen, ervaren en beleven.
Wicca is namelijk naast een natuurreligie ook een ervaringsreligie. Aarde-magie ten top! 

Want: “De Natuur Doet Niets Zonder Doel!”