Serotia Vors

Naam: Serotia Vors
Religie: Paganisme/Hekserij/Wicca
Levensfilosofie: Dieren- en natuurmens

Mijn heksennaam ‘Serotia’ is in eerste instantie ontstaan vanuit de anonimiteit op het internet, maar werd later ook een onderdeel van de naam die ik als heks ben gaan dragen.
‘Vors’ is Limburgs voor Broekhuizenvorst, waar ik nu woon.

‘Serotia Vors’ gebruik ik momenteel voor al mijn activiteiten op het gebied van paganisme, Wicca, hekserij, en spiritualiteit zowel i.r.l. als op het internet.

Geboren in 1960 te Rotterdam, was ik van jongs af aan geïnteresseerd in de spirituele en paranormale wereld. Ik heb veel esoterische boeken gelezen op dat gebied, van uittredingen tot helderziendheid, ghosthunting etc., lezingen en readings bijgewoond. Daardoor mijn eigen paranormale gaven ontwikkeld en leren begrijpen; helderziend, helderwetend, heldervoelend.
In de jaren ’90,  liep ik tegen het begrip ‘Moderne Hekserij & Wicca’ aan, en in deze natuurreligie herkende ik veel terug van mijn levenswijze en denkwijze, en het respect naar de natuur toe, voor alles wat groeit en bloeit, en het omgaan met energieën.
Ik ben mezelf gaan verdiepen in allerlei stromingen binnen het paganisme. In 1999 ben ik verhuisd naar Brabant en via een Heksencafé Eindhoven kwam ik in contact met Benjamin2bears en het Sjamanisme. Ik heb een aantal jaren met de groep om hem heen, jaarfeesten gevierd en deel genomen aan de zweethut sessies. De liefde om meer te doen met de cyclus van het jaar en daar uiting aan te geven via rituelen, werd hierdoor geïnspireerd.

Ik kwam op het pad der ‘Hekserij & Wicca” terecht, ook via HC Eindhoven, maar inmiddels ook andere HC’s in het land, en leerde de mensen achter de Pagan Federation Nederland kennen, en de Silver Circle; Merlin & Morgana Sythove. Zo kon ik mij aansluiten bij interessante workshop weekenden en avonden, gegeven door mensen met bekende namen/auteurs binnen deze wereld; o.a. Janet Farrar & Gavin Bone, Phillys Curott, Marian Green, Vivianne & Chris Crowley, Joke & Ko Lankester, Ina Custers.

Ikzelf ben begin deze eeuw heel actief geweest in de media, het geven van lezingen, en deelnemen aan televisie opnames voor o.a. Omroep Brabant, en de Tros.
En van 2002 t/m 2017 organiseerde ik het Heksencafé Mierlo (het voormalige HC Eindhoven), was ik aanspreekpunt voor mensen die zoekende waren. In die tijd was ik ook editor van PFI Pagan Federation Nederland nieuwsbrief, en medewerker van het (papieren) Wiccan Rede tijdschrift uitgave van Silver Circle, wat ik beide jaren met veel plezier gedaan heb.

Mijn heksenpad begon ooit solitair, ook heb ik wat verschillende leermeesters gehad, zowel in groeps- als in coven verband. Mijn achtergrond en kennis is gevormd door het Sjamanisme, traditionele Gardnerian en Alexandrian stroming , maar ook de Hermetische mysterie traditie heeft invloeden achter gelaten in mijn manier van werken en denken.

In 2002 ben ik Reiki-master geworden, en professioneel masseur/stoelmasseur, en liggen de nadruk van mijn behandelingen op het in balans brengen van mensen, door blokkades op te heffen, en met lichaamsenergie aan de slag te gaan. Reiki zet ik ook in bij dieren.

In 2006 heb ik, na 4 jaar studie, mijn herboriste opleiding afgerond, ik ben afgestudeerd, ofwel; een kruidenhex met diploma. Daarbij kwam nog een opleiding; medische basiskennis. Helaas wordt het uitoefenen van dit beroep, en het maken van middeltjes, door de regeltjes van de overheid niet makkelijk gemaakt. Ik beperk me dus tot het geven van advies, en vertel mensen hoe iets te maken en waar hun spullen te kopen.

Het jaar 2017 is voor mij een nieuwe start geweest, een nieuwe woonplek, nieuwe mensen, nieuwe activiteiten. Mijn werk als recensent, en wederom terug, na paar jaar van pauze, als editor bij Wiccan Rede on-line magazine. En wederom geef ik lezingen voor Vrouwenverenigingen, geef ik interviews voor krantenartikelen etc. En heb ik als heks zijnde mijn deur opengezet tijdens het project: “800jaar Horst aan de Maas”. En hebben we hier de thuisbasis voor onze coven Gaia.

Blessed Be
Serotia Vors