Serotia Vors

Mijn heksennaam ‘Serotia’ is in eerste instantie ontstaan vanuit de anonimiteit op het internet, maar werd later ook een onderdeel van de namen die ik als heks en priesteres ben gaan dragen.
‘Vors’ is Limburgs voor Broekhuizenvorst, waar ik nu woon.
Ik gebruik deze naam vooral binnen de Wicca community. 
Ik ben een nemophilist in hart en nieren.

Geboren in 1960 te Rotterdam, en van jongs af aan geïnteresseerd in de spirituele en paranormale wereld. Heel veel boeken gelezen en lezingen en readings bijgewoond. Daardoor mijn eigen paranormale gaven ontwikkeld en vooral leren begrijpen.

In de jaren ’90 liep ik tegen het begrip ‘Moderne Hekserij & Wicca’ aan, en in deze natuur-religie herkende ik veel terug van mijn levenswijze en denkwijze, en het respect naar de natuur toe, voor alles wat groeit, bloeit en leeft.
Ik heb mij verdiept in vele stromingen binnen het paganisme. In 1999 verhuisde ik naar Brabant, ontdekte de Heksencafés, en kwam ik in contact met Benjamin2bears en het Sjamanisme. Ik heb een aantal jaren met die groep jaarfeesten gevierd en deel genomen aan de zweethut sessies. De liefde om meer te doen met de cyclus van het jaar en daar uiting aan te geven via rituelen in groepsverband, werd hierdoor geïnspireerd.

Op het pad der ‘Hekserij & Wicca” en via de HC’s in het land, leerde ik de mensen achter de Pagan Federation Nederland kennen; Lady Bara en Morgana, en de Silver Circle; Merlin & Morgana Sythove. 
Zo had ik toegang tot interessante workshop weekenden en lezingen, gegeven door mensen met bekende namen/auteurs binnen deze wereld; o.a. Janet Farrar & Gavin Bone, Phillys Curott, Marian Green, Vivianne & Chris Crowley, Joke & Ko Lankester, Ina Custers en Merlin & Morgana. 

Van 2002 t/m 2017 organiseerde ikzelf het Heksencafé Eindhoven wat naderhand HC Mierlo werd. In die tijd was ik editor van PFI Pagan Federation Nederland nieuwsbrief, en medewerker van het (papieren) Wiccan Rede tijdschrift uitgave van Silver Circle. Inmiddels help ik, na wat jaren pauze, weer als editor bij Wiccan Rede on-line magazine. Ikzelf ben met regelmaat actief in de media en bij het geven van lezingen.

Mijn heksenpad begon ooit solitair. Door de jaren heen heb ik verschillende leermeesters gehad. Mijn achtergrond en kennis is gevormd door het Sjamanisme, traditionele Wicca stromingen zoals Gardnerian en Alexandrian, maar ook de Hermetische mysterie traditie heeft invloeden achter gelaten in mijn manier van werken en denken. 
Ik ben ingewijd Alexandrian Priesteres en leid tezamen met mijn HogePriester al ruim 10 jaar mensen op binnen onze Coven Gaia.  

In 2002 ben ik Reiki-master geworden, en professioneel masseur/stoelmasseur, en liggen de nadruk van mijn behandelingen op het in balans brengen van mensen, door blokkades op te heffen, en met lichaamsenergie aan de slag te gaan. Reiki zet ik ook in bij dieren.

In 2006 heb ik, na 4 jaar studie, mijn herboriste opleiding afgerond, ik ben afgestudeerd, ofwel; een kruidenhex met diploma. Daarbij kwam nog een opleiding; medische basiskennis. Helaas wordt het uitoefenen van dit beroep, en het maken van middeltjes, door de regeltjes van de overheid niet makkelijk gemaakt. Ik beperk me dus tot het geven van advies, en vertel mensen hoe iets te maken en waar hun spullen te kopen.

Sinds 2017 heb ik Brabant verlaten voor een pracht plek in Limburg, waarin ik mijn adoratie voor de natuur nog meer tot uiting kan brengen, en ik onze coven een prachtige thuisbasis kan geven. 

De Natuur is mijn leermeester!

Blessed Be
Serotia Vors