Serotia Vors

Mijn heksennaam ‘Serotia’ is in eerste instantie ontstaan vanuit de anonimiteit op het internet, maar werd later ook een onderdeel van de namen die ik als heks en priesteres ben gaan dragen.
‘Vors’ is Limburgs voor Broekhuizenvorst, waar ik nu woon.
Ik gebruik deze naam vooral binnen de Wicca community. 
Ik ben een nemofilist in hart en nieren.

Geboren in 1960 te Rotterdam, en van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de spirituele en paranormale wereld. Hierover heb ik heel veel boeken gelezen en lezingen en readings bijgewoond. Daardoor zijn mijn eigen paranormale gaven verder ontwikkeld en heb ik ze vooral leren begrijpen.

In de jaren ’90 liep ik tegen het begrip ‘Moderne Hekserij & Wicca’ aan, en in deze natuurreligie herkende ik veel van mijn levenswijze en denkwijze, en het respect naar de natuur toe; voor alles wat groeit, bloeit en leeft.
Ik heb mij verdiept in vele stromingen binnen het Paganisme. In 1999 verhuisde ik naar Brabant, ontdekte de Heksencafés, en kwam zodoende in contact met Benjamin2bears en het Sjamanisme. Ik heb een aantal jaren met die groep jaarfeesten gevierd en deel genomen aan de zweethut sessies. De liefde om meer te doen met de cyclus van het jaar en daar uiting aan te geven via rituelen in groepsverband werd hierdoor aangewakkerd.

Op het pad der ‘Hekserij & Wicca’ en via de Heksencafés in het land, leerde ik de mensen achter de Pagan Federation Nederland kennen; Lady Bara en Morgana, en Silver Circle; Merlin & Morgana Sythove. 
Zo had ik toegang tot interessante workshopweekenden en lezingen, gegeven door gerenommeerde mensen/auteurs binnen deze wereld; o.a. Janet Farrar & Gavin Bone, Phyllis Curott, Marian Green, Vivianne & Chris Crowley, Joke & Ko Lankester, Ina Custers en Merlin & Morgana. 

Van 2002 tot 2017 organiseerde ik zelf het Heksencafé Eindhoven wat naderhand Heksencafé Mierlo werd (met de huidige HC Mierlo heb ik niets van doen, die heeft de naam gestolen).
In die tijd was ik redacteur van de PFI Pagan Federation Nederland nieuwsbrief, en medewerker van het (papieren) Wiccan Rede tijdschrift uitgegeven door Silver Circle. Inmiddels help ik, na wat jaren pauze, weer als redacteur bij Wiccan Rede Online Magazine. Ik ben zelf met regelmaat actief in de media en verzorg lezingen.

Mijn heksenpad begon ooit solitair. Door de jaren heen heb ik verschillende leermeesters gehad. Mijn achtergrond en kennis is gevormd door het Sjamanisme, traditionele Wicca stromingen zoals Gardnerian en Alexandrian, maar ook de Hermetische mysterietraditie heeft invloed gehad op mijn manier van werken en denken. 
Ik ben ingewijd Alexandrian Priesteres en leid al ruim vijftien jaar mensen op binnen onze Coven Gaia.  

In 2002 ben ik Reiki-master geworden, en professioneel masseur/stoelmasseur, en liggen de nadruk van mijn behandelingen op het in balans brengen van mensen, door blokkades op te heffen, en met lichaamsenergie aan de slag te gaan. Reiki zet ik ook in bij dieren.

In 2006 heb ik, na 4 jaar studie, mijn herboriste opleiding afgerond en ben ik een kruidenhex met diploma. Daarbij kwam nog een opleiding; medische basiskennis. Helaas wordt het uitoefenen van dit beroep, en het maken van middeltjes, door de regeltjes van de overheid niet makkelijk gemaakt. Ik beperk me dus tot het geven van advies, en vertel mensen hoe iets te maken en waar hun spullen te kopen.

Sinds 2017 heb ik Brabant verlaten voor een pracht plek in Limburg, waarin ik mijn adoratie voor de natuur nog meer tot uiting kan brengen, en ik onze coven een prachtige thuisbasis kan geven. 

De Natuur is mijn leermeester; ik ben een nemofiel in hart en nieren!

Blessed Be,
Serotia Vors