Werner, Janet – Luister naar je ziel (kaarten)


doosje met 50 kaarten 6,6 x 10 cm
ISBN: 978 90 77408 84 1
NUR: 749
Prijs: € 9,95
Uitgever: A3 boeken 
50 Kracht- en troostkaarten zegt de verpakking van het zacht blauwe doosje. Ik vind de meeste van dit soort decks al zo gauw ietwat zweverig hebben, ze geven boodschappen die al snel overal op kunnen slaan.
Maar ik heb dit toch aangeschaft, omdat ik inmiddels weet dat A3boeken goede boeken heeft, die allemaal het lezen waard zijn, en ik hoopte dat dat dus ook met de kaarten zo zou zijn.
Iets sceptisch als ik ben, ben ik iedere dag een kaart gaan trekken, gewoon zonder vraag, net zolang schudden totdat er eentje uitvalt, mijn boodschap voor die dag dus. En eigenlijk werd ik verrast door de teksten op de kaarten.
Mooie sierlijke blauwe letters geven lange en korte boodschappen, en ik kan er wat mee. Ze geven geen oplossingen, maar omschrijven precies hoe ik me voel, of geven aan waar het knelpunt ligt, hoe mijn gedachten zijn, dat soort informatie. Raar genoeg zegt iedere kaart die ik nu trek, iets over mijn gemoedstoestand, over datgene wat mij dan bezighoudt. Het kan soms slaan op iets van een vorige dag, maar het geeft een handvat aan mijn gedachten.
Het zijn inderdaad kracht- en troostkaarten zonder zweverige boodschappen, maar met juist duidelijk boodschappen, duidelijk te begrijpen en toepasbaar voor mij.
Kortom, ik vind het een heel fijn deck, ben blij dat ik daar tegenaan ben gelopen, en het geeft inderdaad datgene wat er op het doosje staat. Ze helpen je naar je ziel te luisteren in tijden van verdriet en eenzaamheid. En aangezien dat het leven vol van zulke momenten zit, is zo’n klein handvat wel erg fijn