Smit, Wendy – Ontdek jezelf, door tekenen en reflectief schrijven


 
 
 
 
 
 
Wendy Smit
17 x 17 cm, 160 pagina’s
Otabind (dus makkelijk open te leggen)
coverillustratie Pol Wijnberg
ISBN: 9789491557057
NUR: 720
Prijs: € 15,00
Uitgever: A3boeken
Welke dromen en verlangens heb jij? Wat vind jij belangrijk in je leven? Waarvoor ben je dankbaar? Waarvan word je blij? Wat raakt jou? In de hectiek van alle dag is er lang niet altijd gelegenheid om bij deze vragen stil te staan. Wil je het antwoord weten? Met dit werkboek kun je ze al tekenend en schrijvend ontdekken en zo maak je kennis met… jezelf.
Maar liefst 70 onderwerpen helpen je op weg tijdens je ontdekkingsreis. Word stil door te tekenen in de cirkel en geef aansluitend een stem aan wat in jou wil worden gehoord. Het maakt niet uit of je kunt tekenen of schrijven, het gaat er ‘alleen maar’ om dat je al doende nieuwe kanten van jezelf ontdekt.
Dit werkboek is samengesteld door Wendy Smit: “Jezelf ontdekken is een cadeautje. Als je weet wat er in je hoofd en je hart leeft, geeft dat kracht, ontspanning en meer plezier in het leven. Door de combinatie van tekenen en schrijven kwam ik op eenvoudige en ontspannen manier weer in contact met mijn eigen stem en wijsheid. Terwijl niets hoefde, ontdekte ik van alles. Ik hoop dat je net als ik geniet van je eigen ontdekkingsreis.”
Recensie Serotia:
Zaterdag dit boekje gekocht op de schrijfdag van A3 boeken. Maandag eens serieus door zitten lezen. Het boekje geeft je een handvat om op een meditatieve manier te tekenen en te schrijven. Wendy geeft een aantal steekwoorden als handvat waarmee je aan de slag kan. De pagina’s zijn zo opgedeeld dat je aan de ene kant een tekening kan maken, waaronder een citaat staat ter inspiratie. En en aan de andere kant ligt een blanko pagina waar je woorden kwijt kan, al dan niet geleidt door een korte zin die bovenstaan staat. Dus aan de slag met potloden, kleurpotloden en leef je uit in een wereld van vormgeven en woordenvloed. Er staan ook allerlei tips in, voor als je ‘vast’ zit in het proces, wat je daarbij kan doen. Tips over jouw ideale schrijf- en tekenstand bijvoorbeeld, het gebruik van een timer en hoe rust te ontwikkelen om je heen voordat je begint. Dit ontdekken van het kind in jezelf en heerlijk vol overgave te spelen, te kleuren, te schrijven, en je niet zorgen maken over hoe het moet, maar het gewoon doen. De onderwerpen (steekwoorden) die Wendy geeft zijn allemaal positieve belevenissen, er is geen enkel negatief voelend woord bij. Dat op zich is al een plezier, een stroom van positieve woorden die je een blik gunnen in jezelf.