Melens, Anneliese – Spiegel van de Zodiak (kaarten)

Uitgever: A3Boeken 50 Divinatiekaarten Isbn: 9789491557606 € 29,50

De divinatiekaarten van ‘Spiegel van de zodiak’ hebben de astrologie als uitgangspunt. Elk sterrenbeeld heeft drie kaarten: een mannelijke, een vrouwelijke en een algemene. Deze 36 kaarten geven de verschillende attitudes tegenover het leven weer, maar je kunt ze ook als persoonlijkheidskaarten zien. Daarnaast zijn er tien hemellichaamkaarten (acht planeten, de Zon en de Maan), die aangeven welke krachten er spelen. De vier maankaarten maken duidelijk in welke fase een proces verkeert.
Met deze vijftig kaarten bestrijkt tarotist en kunstenaar Anneliese Melens alle aspecten van het leven. Ze neemt je mee op een inspirerende en intrigerende ontdekkingsreis. Alle kaarten zijn voorzien van een diepgaande uitleg. In het boekje vind je voorbeelden van leggingen, van heel eenvoudig (legging met een kaart) tot uitgebreid (legging op basis van de twaalf huizen). De rijke symboliek helpt jouw onderbewuste een vertaling te maken naar jouw situatie. Zo kun je het beste uit jezelf en je leven halen.

Recensie: 28 juni 2022

De kaarten spiegelen inderdaad!

Ik ben de laatste tijd steeds meer bezig met sterren, planeten en dus ook sterrenbeelden. Waar staan ze voor? Wat zeggen ze mij? Ik vond het deck van Anneliese daar wel op aan sluiten, omdat de sterrenbeelden dus in drie verschillende kaarten tot uitdrukking gebracht worden. Maar dus ook de hemellichamen in kaart gebracht zijn, en de vier verschillende maanfasen. Als praktiserend heks voor mij een interessante combinatie.

Wat ik zoek in een deck is wel dat het alles omvat, de verschillende aspecten van het leven, zowel in positieve als in negatieve uitleg. Maar meestal kom je daar dus pas achter als je het deck al hebt gekocht en er mee aan de slag gaat. Dan valt het, of tegen, of je vind wat je zoekt in een deck, dat de kaarten aansluiten bij datgene wat er speelt in je leven, dat het dus inderdaad spiegelt, wat een goed deck behoort te doen. Dat je de boodschappen eruit kan halen, het inzicht krijgt, dat de kaarten dus werken voor jou. 

De kaarten zijn prachtig, Anneliese laat zich als kunstenaar duidelijk zien. De afbeeldingen sluiten in mijn gevoel heel goed aan bij de teksten die in het boekje staan, voor mij is er herkenning, heel sprekend. 
Ik heb de kaarten nu zo’n 3 maanden en al een paar keer voor heel specifieke situaties kaarten getrokken. Ik doe dat door te schudden en wacht welke kaarten er op een bepaald moment uitvallen, meestal 1, soms 2. 

Toen mijn geliefde hond Alex zwaar ziek was, trok ik Saturnus. Voor mij voelde het als Vader Tijd, de zandloper, de zeis die het einde markeert. Maar de kaart leerde mij ook dat ik vrede en verzoening moest hebben, bij de eindigheid van zijn leven. Het stond er letterlijk. 
Zo heb ik vorige maand ook voor een privé beslissing gestaan, De Bevlogene en Wassende Maan vielen eruit met schudden. Er stond: “Een deur vliegt open, een deur slaat dicht, met gematigdheid neem ik geen genoegen”. En de tekst sloot naadloos aan bij mijn dilemma, en gaf mij met de kaart van de wassende maan het tijdstip van verandering. En inderdaad met wassende Maan van de Roos (meimaand) gebeurde waar ik op hoopte. Maar leerde mij ook dat ik met minder geen genoegen moest nemen. 
Vanmorgen nogmaals een kaart getrokken, het is nu net nieuwe maan, ik trok Pluto. In de tekst vond ik o.a. : Wat in eerste instantie overkomt als een schokkende gebeurtenis, blijkt de weg vrij te maken voor aspecten die anders niet tot ontwikkeling zouden komen. Waar de wil of de macht ontbreekt om beweging in een situatie te brengen veroorzaakt Pluto verschuivingen. En ja dus, de dichtslaande deur, maakte ruimte voor iets wat ik niet meer gedacht had, maar wel gehoopt. Ik durfde een stap niet zelf te nemen, maar werd duidelijk geholpen. Het verbaast mij enorm dat de kaarten precies weergeven waar ik midden in sta, of wat er op korte termijn gaat komen. Ik ben enorm blij met dit mooie en duidelijke deck. Het is even zoeken naar de manier van leggen of trekken van de kaarten, maar iedereen heeft zo zijn of haar manier. Kortom, ze werken inderdaad voor mij, letterlijk doen ze hun werk door mij inzicht te geven.