Lankester, Joke en Ko – Heksen komen van de maan


Lankester, Joke en Ko – Heksen komen van de maan
208┬ápagina’s | de Kern | oktober 2001
Wicca, ook wel genaamd Moderne Hekserij, is een natuurreligie, gebaseerd op het oude heidendom, waarin een Godin en haar partner worden vereerd. De Godin is de Grote Moeder, die al in de Steentijd werd vereerd, de voedende en beschermende kracht. Tegelijk is ze de afbrekende kracht, die het evenwicht in de natuur herstelt. De God is de vonk die de aarde bevrucht en steeds opnieuw de cyclus van het leven op gang zet.
In dit boek laten we de lezer een blik werpen achter de schermen in onze Coven. Dat is een heksenkring, waarvan wij de Hogepriesteres en Hogepriester zijn. We nemen aan dat je nog niet zoveel over Wicca weet, maar er graag meer over wilt lezen. Misschien omdat je een werkstuk of een artikel over heksen wilt maken. Misschien ook omdat je je afvraagt of Wicca iets voor jou is. We zetten uiteen wat er allemaal bij komt kijken als je besluit dat Wicca je levenspad is. Wat wordt er van je verwacht als je heks wilt worden? Hoe oud moet je zijn? Moet je over speciale gaven beschikken, of kan iedereen heks worden? Waarom trekken heksen een Cirkel en wat doen ze in die Cirkel?
Al deze vragen en nog vele andere worden in dit boek beantwoord. We zetten op een speelse manier uiteen wat Wicca is en wat Wicca’s doen. We laten je aanwezig zijn bij rituelen waarbij we normaal geen buitenstaanders toelaten. We laten je over onze schouders meelezen in ons Boek der Schaduwen, waarin de rituelen van onze Jaarfeesten en Maanvieringen staan opgeschreven, rituelen die voor een groot gedeelte niet eerder zijn gepubliceerd. We leggen je uit wat toveren is en hoe je daar anderen en jezelf mee kunt helpen zonder brokken te maken. We leren je hoe je de toekomst kunt voorspellen en geheime kennis kunt aanboren door de oude orakels te raadplegen.
Als Wicca leer je zelfstandig te functioneren, kritisch na te denken en verantwoordelijk te zijn voor je eigen daden. Wicca is de Oude Religie voor de nieuwe tijd.