Lankester, Joke en Ko – De taal van de orakels


Lankester, Joke en Ko – De taal van de orakels
335 pagina’s | de Kern Fontein | april 2000
In dit boek geven we een overzicht van verschillende manieren om te orakelen, o.a. aan de hand van dromen, pendelen, kaartleggingen, runen en het werpen van stenen. We behandelen ook wat minder bekende orakelmethoden, zoals het al door de Romeinen gebruikte geomantie-orakel. We hebben meer dan dertig jaar ervaring in het werken met verschillende divinatietechnieken en publiceren in dit boek voor het eerst ook een paar door onszelf ontworpen methoden. We leggen uit hoe je een Keltisch Bomenorakel kunt maken en raadplegen en hoe je kunt divineren met tien door jezelf gemaakte planeetkaarten. We leren je ook hoe je kunt schouwen in een zwarte spiegel (die je via deze site kunt bestellen).
Orakelen, ook wel genoemd divineren of wichelen, is zo oud als de mensheid. In de Oudheid werd vaak voor belangrijke staatszaken een orakel geraadpleegd. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde Orakel van Delphi. Veel nog steeds gebruikte orakeltechnieken zijn in het Nabije Oosten ontstaan. De Soemeriërs en Babyloniërs gaven via de Grieken en Romeinen hun kennis over astrologie en het lezen van voortekens (omens) door. Op een boeiende en gemakkelijke leesbare manier plaatsen we de door ons behandelde orakelemethoden in een historische context, zodat je begrijpt waaruit de betreffende techniek is voortgekomen en ook begrijpt wat je doet als je een orakel raadpleegt.
Aan de hand van praktische voorbeelden wijzen we je de weg om verschillende technieken uit te proberen. Daar hoef je niet het hele boek voor te lezen. Als een bepaalde methode je aanspreekt, kun je het betreffende stuk hierover lezen en gelijk aan de slag. Als je kiest voor het werken met Oghamtekens of runen, kun je via deze site de benodigde stenen aanschaffen (zie de pagina’s Orakelen met Ogham en Orakelen met de Runen in Onze Winkel). Voor verschillende door ons beschreven orakelmethoden kun je wat je nodig hebt zelf maken. Voor de Babylonische Oliedivinatie heb je niets anders nodig dan een kom water en wat olie. We hebben deze, op Babylonische kleitabletten teruggevonden methode uitgeprobeerd en het werkt. Alle door ons beschreven methoden hebben we trouwens uitgebreid uitgeprobeerd voordat we ze de door ons beschreven vorm hebben gegeven.