Basten, Saskia – Je ziel wijst je de weg

A3Boeken ISBN 9789491557767 192 blz.

Je ziel weet waarom je op aarde bent en overziet alles van jou en je leven. Als je bent afgestemd op je ziel heb je een innerlijk kompas dat je de weg wijst naar de bestemming in jouw leven. Ook als je onderweg een andere afslag neemt, zal je ziel je toch weer laten weten wat de goede richting is.
In Je ziel wijst je de weg geeft transformatie- en traumatherapeut Saskia Basten haar visie op de ziel en de relatie die de ziel heeft met andere lagen van bewustzijn. Ze geeft onder meer antwoord op de vragen ‘Hoe kun je verbinding maken met je ziel?’, ‘Wat gebeurt er in je leven als je een sterkere verbinding met je ziel hebt?’ en ‘Hoe kunnen spirits helpen je bewustzijn te verruimen?’
Geïnspireerd door de levensboom uit de kabbalah en het sjamanisme ontwikkelde Saskia Basten zeven levenspaden. Bij de paden behandelt zij onder meer planeten, aartsengelen, krachtmedicijnen en krachtdieren. Ook geeft zij oefeningen die uitnodigen tot verbinding met je ziel, reflectie en meditatie. Het verhaal over Maria Magdalena biedt verdieping aan de informatie en oefeningen.
Door het lopen van de zeven levenspaden stem je je af op je ziel en vind je jouw weg naar meer inspiratie, kracht en flow.

Recensie Serotia Vors 21-01-2024

Voordat mijn ziel mij de weg kan wijzen, vind ik het toch wel belangrijk om te weten wat mijn ziel dan wel precies inhoudt en wat de ziel betekent voor mij.
Met die gedachten ben ik aan dit boek begonnen, mijn eigen zoektocht, zoals Saskia die vraag dus ook zichzelf stelde en het antwoord vond in het schrijven van dit boek.
Allereerst mijn complimenten voor de vormgeving, de kleuren van de cover, en de zwart-wit versie die terugkomt bij ieder hoofdstuk zijn een plezier voor het oog, dat mag ook wel eens gezegd worden.
Saskia is therapeut en dat zie ik terug in haar manier van schrijven. De duidelijke uitleg van de zeven lagen van bewustzijn en de zeven paden van licht, vreugde, reflectie, vertrouwen, creatie, overvloed en wijsheid, waarmee zij ook beroepsmatig werkt.
Die paden plaatst ze op de levensboom, de Kabbalah, een verhelderende manier voor mij om het zo te kunnen begrijpen. Ook al weet je niets van de Kabbalah, haar uitleg daarvan en hoe het bewustzijnsniveau hierop ingedeeld is, is voor iedereen op deze manier te vatten.
Termen als het hogere zelf, het ware zelf en het lagere zelf komen voorbij, alles goed en duidelijk uit gelegd en omschreven.
Verder in het boek zie ik omschrijvingen van planeten, geplaatst op posities van ons lichaam en op de levensboom. Waar zit wat? Welk pad bevat welk thema en welke planeet is daarbij belangrijk? Ook aartsengelen komen voorbij in de zeven paden, hoe ze kunnen helpen en welke rol ze spelen. Dit geldt ook voor krachtdieren, met prachtige teksten en gedichten. Schildpad trok mijn aandacht… schildpad nodigt je uit om te vertragen, iets wat een tarotist van de week ook al tegen mij zei bij een kaartlegging, mooi die synchroniciteit van twee kanten.
Pad van Vreugde heeft mij het meest geraakt, kijken achter het masker van je ego. Het masker dat je toont aan de buitenwereld. Het ego dat je ontwikkelt als kind zijnde om je aan te passen aan je omgeving. Nadenkend over mijn kind zijn kwam dit hele verhaal toch wel erg confronterend binnen, erg raak ook.
In het boek staan bij ieder pad oefeningen, in de vorm van opdrachten, meditaties, iets schrijven, tekenen etc.
Een van de oefeningen bij het Pad van Vreugde was luisteren naar muziek die je hart raakt. Wat doet het met je? Laat het binnen komen, muziek kan je bijvoorbeeld tot tranen ontroeren. En zo waren er nog een paar mooie oefeningen die ik heb gedaan. Ik werd geraakt, kreeg inzichten, kreeg reflectie.
Een aantal ga ik nog doen, omdat het lezen van dit boek één ding is, en daadwerkelijk het boek helemaal doorwerken een ander ding is. Maar de oefeningen helpen zeker om jezelf te doorgronden, je ziel te doorgronden, meer dan dat ik er in eerste instantie van verwachtte.
Verder loopt er door het boek nog een verhaal over Maria Magdalena, dat verdieping biedt aan de informatie en oefeningen, laat je erdoor verrassen!
Ik ben reuze benieuwd wat het boek mij nog meer gaat brengen, want ik ben er nog niet klaar mee. Het is een boek dat je laat nadenken, ontdekken maar ook confronteert, en bepaalde zaken hebben nu eenmaal even tijd nodig om te zakken, om in te dalen, voordat je weer verder kan.