West, Kate – De Heksenketel

 
West, Kate – De Heksenketel
ISBN 9063050577
Paperback | 192 Pagina’s | Archipel, Uitgeverij | 2004
De Heksenketel van Kate West, met formules en recepten t.b.v. feesten, rituelen en de gezondheid.
‘De heksenketel is een magisch kookboek voor lichamelijke, emotionele en spirituele heling – niet alleen voor heksen, maar voor iedereen die niet van nature een keukenprinses is en wel wat magie kan gebruiken.’ – Susan Smit, auteur van Heks. Een magische reis door de westerse spiritualiteit.
In oude tijden bracht de heks het grootste deel van haar tijd door in de keuken bij het haardvuur. Hier werden kruiden, planten en andere ingrediƫnten vermengd tot speciale brouwsels die zowel lichaam als geest verrijkten, en werden broden gebakken en wijnen gebotteld om de feesten van het Jaarwiel te vieren en de goden en godinnen te eren.
In de keuken van de moderne heks is de houten lepel vervangen door de blender en het haardvuur door een magnetron, maar de recepten en uitwerkingen ervan zijn hetzelfde gebleven. De heksenketel is een esoterisch en magisch boek vol oude verhalen, honderd formules en klassieke recepten die op eenvoudige wijze zijn uit te voeren. Een magisch leven begint thuis in je eigen keuken!
Kate West is al meer dan dertig jaar praktiserend heks. Ze is Hoge Priesteres van de Haard van Hecate en vice-president en persvoorlichter van The Pagan Federation. Ze verwierf bekendheid als auteur met haar succesvolle boek The real witches’ Handbook.