Starhawk en Hilary Valentine – De Twaalf Wilde Zwanen


Starhawk en Hilary Valentine – De Twaalf Wilde Zwanen
448 pagina’s | de Kern | augustus 2002
Vertaling van: The Twelve Wild Swans 

Een reis naar de sferen van spiritualiteit en magie
De Twaalf Wilde Zwanen is een bronnenboek voor Paganisten, covens, kringen en leraren, waarin materiaal is samengebracht dat in de afgelopen twintig jaar door vele mensen binnen de reclaimingtraditie is ontwikkeld.
Het boek is opgezet volgens de structuur van een Heksenkamp, een opleidingsweek in Reclaiming. Basisthema is het sprookje van De Twaalf Witte Zwanen, dat hiervoor in zeven stukken wordt verdeeld. Elk onderdeel is een stap van een inwijdingsreis en voor elke stap biedt het boek drie paden: Het Innerlijk Pad (voor innerlijk werk aan persoonlijke heling) en Het Uiterlijk Pad ( voor het helen en veranderen van de wereld). De lezer kan het boek hoofdstuk voor hoofdstuk doorwerken, hij kan een bepaald pad kiezen of hij kan simpelweg gebruikmaken van de geboden oefeningen en meditaties.
Beginnende heksen of covens kunnen dit boek gebruiken als gids op een persoonlijk of groepsinwijdingsreis. Echter, ook voor gevorderde beoefenaars van de Hekserij zal De Twaalf Wilde Zwanen een bron van inspiratie, inzichten en vernieuwing zijn.
Starhawk is een van de meeste gerespecteerde en toonaangevende stemmen in de vrouwelijk spiritualiteitbeweging. Zij geeft over de hele wereld lezingen, verzorgt workshops en opleidingen, en is betrokken bij politieke acties. Dit boek schreef ze samen met Hilary valentine, die sinds 1989 volgens de Reclaimingtraditie magie beoefent en onderwijt. Beide schrijfsters wonen in Noord-Californië.