Mastenbroek, Bianca – Vuurproef

Frederik Vaillant betrad de verhoorkamer. Tot zijn genoegen lag de heks al op de pijnbank. Terwijl hij naderbij kwam, merkte hij op dat de beul uitstekend werk had verricht. De huid van de feeks was in één nacht grijs geworden en er parelden zweetdruppels over haar hele naakte, trillende lichaam. Haar wangen waren ingevallen en haar ogen hadden een doffe gloed. Er was weinig over van haar eerder zo angstaanjagende blik. ‘Ben je bereid te praten? Beken je dat je een heks bent?’ vroeg Frederik.
‘Ik kan niet iets bekennen wat ik niet heb gedaan.’ Ze klonk krachtiger dan hij verwacht had. Het was de duivel die sprak. De vijand had weer bezit genomen van het lichaam van zijn dienares, zou haar sterken in haar strijd. Hij rilde. ‘Zorg dat ze praat,’ zei hij tegen de beul. Smeken zou ze. Smeken om genade.
VUURPROEF is een meeslepende roman over hekensvervolgingen in de 16e eeuw. In VUURPROEF wordt het verhaal verteld van Anna van Asten, die in het Noord-Brabantse dorpje Heezop verdacht wordt van hekserij. Zij vecht, samen met haar man, tegen het onrecht dat haar wordt aangedaan.
Bol.com