Kroon, Nicolien de en Schlüter, Agnes – De stenen op ons pad


Nicolien de Kroon en Agnès Schlüter
boek 21 x 21 cm, 96 pagina’s fc
in het boek bevindt zich het Nederlandse stenenorakel, een spel van 60 kaartjes
ISBN: 9789077408766
NUR: 720
Prijs: € 24,50
Uitgever: A3boeken

Soms ontmoet je een mens en weet je dat het de bedoeling is dat je elkaar leert kennen en er een diepe vriendschap groeit. Zo verging het Nicolien de Kroon en Agnès Schlüter. Op een dag vertelt Nicolien over haar tocht te voet door de Barzan vallei in Koerdistan, Noord-Irak. Hoe zij haar weg door de steenmassa’s moest vinden en dat ze wist waar en hoe ze haar voeten moest zetten om niet te vallen. Net als de vrouwen en kinderen die er wonen, snelde ze over de rotsen. Haar verhaal bracht Agnès terug bij haar zeker-wetenervaring dat stenen – oud als zij zijn – al onze ooit gezette voetstappen kennen. Een plan werd bedacht en uitgevoerd. Het resultaat is dit boek.

 

In de zomer van 2006 gaan Nicolien en Agnès voor het eerst op pad. Ze willen naar Pieterburen en per provincie een stuk van het Pieterpad lopen om stenen te verzamelen. Zoals het wel vaker in het leven gaat, loopt het uiteindelijk anders en de eerste dag belanden ze in Katwijk. Ze willen niet bewust stenen zoeken, maar wachten welke stenen op hun pad komen en wat zij hun te vertellen hebben. Het thema van de dag en de provincie wordt allengs duidelijk: afscheid. Vanaf dat moment krijgt elke provincie die zij aandoen als vanzelf een thema. En de stenen voor elk thema en de elementen aarde, water, vuur en lucht dienen zich aan. Het Nederlandse stenenorakel is een feit.

 

De spirituele ontdekkingstocht wordt verdiept wanneer ze drie jaar later nogmaals de plaatsen bezoeken. Soms is er – ogenschijnlijk – niets veranderd. Soms is er heel veel veranderd. Wederom zijn er de onverwachte ontmoetingen, die blijkbaar klaar liggen op hun pad, net zoals de stenen.

 

Achterin dit boek is het Nederlandse stenenorakel opgenomen. Het bestaat uit zestig kaartjes: per provincie een steen/kaartje voor het thema en een per element. Het orakel kan helpen om dat wat in je onderbewuste leeft naar het bewustzijn te brengen. Zo leer je jezelf en een ander – als je samen met het orakel werkt – beter kennen.