Hunting, Leo – Esoterische dimensies in astrologie

Uitgeverij Akasha 256 blz. Isbn: 9073798965


 
 
 
 
 

Esoterische dimensies in astrologie
De theorie en praktijk van esoterie
Dit boek werpt een volkomen nieuw licht op de huidige astrologie en onthult haar verborgen lagen. Hier wordt haar oorspronkelijke vorm getoond en komen de verloren delen – esoterie en het astrale – weer op hun plaats. Uitgebreid wordt ingegaan op deze bijzondere verborgen energie’n die bovendien een diep inzicht geven in de mens. Deze niet-tastbare onderwerpen worden op een nuchtere en heldere manier beschreven met behulp van mensbeelden, waarbij ook oeroude astrologische bronnen zijn geraadpleegd.
In de eerste astrologische bronnen had God een astronomische plaats in de nachthemel en was Hij een onderdeel van oude astrologische inwijdingsleren. Onze huidige godsdiensten zijn grotendeels gebaseerd op de godsdienstige leringen van de zeven oude planeten. Zeer opmerkelijk in dit boek is de beschrijving van de planeten vanuit een esoterisch standpunt. De manier waarop Leo Hunting dit doet legt de diepste essentie van de planeten bloot. Bovendien wordt duidelijk dat kabbala en astrologie oorspronkelijk één waren. Volkomen nieuw zijn de esoterische en astrale trainingen op astrologische basis.
Leo Hunting houdt zich bezig met het geven van consulten en het opleiden van astrologen. Astrologische kennis is geen vereiste om zijn boek te kunnen lezen, wel interesse in de kennis van het esoterische.