Horn, Barb & Crutcher, Randy – Hemelse Hond

Uitgever: A3boeken 62 Wijsheidskaarten Isbn: 9789491557521 € 29,50

Honden leren ons levenslessen door hun eerlijkheid, ze hebben geen verborgen agenda. Van nature zijn ze vergevingsgezind, loyaal en in het hier en nu aanwezig. Ze spiegelen de waarheid in ons hart en onthullen de wijsheid die daarin ligt besloten.

De ‘Hemelse hond wijsheidskaarten’ inspireren je en maken je blij. Tegelijkertijd bieden ze je iedere dag waardevolle begeleiding op jouw levenspad.

62 unieke kaarten tonen universele thema’s als acceptatie, passie, balans, volharding, vergeving en dankbaarheid. Ze reiken je – vaak met een knipoog – diepe inzichten, eyeopeners en herkenning. Gebruik ze samen met het boekje om antwoord op een vraag te krijgen, een discussie te beginnen, een intentie neer te zetten of een volgende stap te maken.

Barb Horn en Randy Crutcher hebben hun sporen verdiend in het werken met zowel mensen als dieren. Deze set kaarten won de 2018 Product of the Year Award van de Coalition for Visionary Resources.

Recensie: Serotia Vors 14-03-2022

Hondenliefhebbers laat je inspireren!

Wat een leuke kaarten! Mensen die een hond hebben zullen het met mij eens zijn dat de afbeeldingen heel herkenbaar zijn en precies aansluiten op de keuze van de woorden op elke kaart. Ik vind de afbeeldingen erg treffend. 

Honden zijn ideale therapeuten om jezelf en jouw gedrag aan te spiegelen. Iedere gedragstherapeut van honden en eigenaar die zijn hond goed kent, zullen dit ook begrijpen. Honden hebben geen verborgen agenda, zijn eerlijk en laten de volledige waarheid aan je zien. Deze kaarten hebben ook iets ontwapenend, direct door zee. 

Ik ben erg gecharmeerd van de extra uitleg in het boekje; direct to-the-point, en nog een extra opmerking in de vorm van een kluifje. Om eens goed voor te gaan zitten, en wat na te denken over de betekenis, en wat je zou kunnen doen, waar wringt de schoen? 

Ik trok Begeerte; dat moet ik hebben. Er is blijkbaar niets mis met begeerte, het kan zelfs de brandstof zijn voor een vuur dat langer zal branden, een wens voor de langere termijn die vervuld moet worden. Het kan de ontbranding zijn voor van alles. Een kleine waarschuwing kwam er wel achteraan. Maar dat vuurtje kan ik goed gebruiken, het aanwakkeren van iets wat op mijn pad komt. Ik vind het een leuke uitleg, de kaarten hebben humor, maar laten je ook wat dieper in jezelf kijken. 

Sowieso vind ik deze kaarten een stuk gezelliger dan de standaard inzichtkaarten, die meestal wat suf van afbeelding, als ze die al hebben, en tekst zijn, met een hoog ‘verlichting’ gehalte. Deze kaarten zijn aards, en als eigenaar van 5 honden ook enorm herkenbaar. En volgens mij dekken ze ook heel goed de lading qua vragen, antwoorden en inzicht, door alle thema’s die vertaald zijn in de plaatjes en tekst. 

Kortom! Een superleuk, helder en direct deck.

En, ben je meer van de katten, ze hebben ook een deck van 60 inzichtkaarten met katten uitgegeven; de Kosmische Kat!.