Holloway, Sage & Skaggs, Katherine – Mythische Godinnen (tarot)

Uitgever: A3boeken – ISBN: 978 94 91557 56 9 – Euro: 29,50

Het tarotspel ‘Mythische godinnen’ bestaat uit de Grote Arcana (22 godinnenkaarten) en de Kleine Arcana (56 kaarten in vier ‘kleuren’: zee, wind, aarde en vuur). Sage Holloway en Katherine Skaggs hebben dit tarotspel ontwikkeld met de intentie alle mensen te helpen toegang te krijgen tot hun goddelijke, vrouwelijke essentie. De Godin heeft altijd bestaan in al haar vormen, ongeacht hoe diep ze was begraven, maar ze keert nu terug in al haar verschijningsvormen voor heling van de mensheid.
De krachtige afbeeldingen, symbolen, ‘kleuren’, getallen en heilige geometrie op de kaarten bieden je toegang tot de hogere dimensies van bewustzijn, waar diepzinnige antwoorden op het leven liggen te wachten om te worden begrepen. De godinnen zijn afkomstig uit vele culturen en door met hen te werken, worden wij getransformeerd en met ons onze wereld. De handleiding geeft naast algemene informatie en een uitgebreide uitleg per kaart ook drie godinnenleggingen.

Resensie Serotia 09-12-2021

Prachtige tarotdeck met Godinnen

Ik werk al jaren met tarotkaarten. Kocht mijn eerste deck, een Rider Waite, op mijn negentiende, en ben sindsdien nog steeds lerend. Want wat mij betreft, ben je nooit uitgeleerd met een divinatiemethode zoals tarot. Ieder nieuw deck geeft nieuwe inzichten, dat maakt mij de afgelopen veertig jaar een verzamelaar van decks, waar ik iedere keer weer iets uit kan halen.  

Al doet de naam; Mythische Godinnen, vermoeden dat je met iets verhevens gaat werken, vind ik deze kaarten juist heel aards, het werken met de vrouwelijke archetypen van Moeder Aarde. 

De kaarten hebben een fijn formaat, handelbaar, niet te groot, en makkelijk te schudden. Ik schud namelijk graag, wil de kaarten door mijn handen voelen gaan. Als eerste wat ik doe als ik een nieuw deck uitpak, is de afbeeldingen bestuderen. Uiteraard leg ik een vergelijking met het RW deck, omdat dat mijn kapstok is binnen de tarotleggingen. Maar al snel merkte ik dat vergelijken hier niet opgaat. Ik vind een soortgelijke volgorde in de Grote Arcana terug, maar ik kan ze niet één op één plaatsen. Alle Godinnen die gebruikt zijn in de Grote Arcana staan voor een archetype en kijkend naar de plaats die ze vertegenwoordigen, dan begrijp ik hun plek zeker wel. Knap gevonden vind ik dit, omdat er duizenden Godinnen zijn, ieder een archetype op zich. 

De kleine Arcana verrast mij ook, de vier elementen die ik normaal terugvindt in pentakel, kelk, zwaarden en staven, vind ik nu in Aarde, Wind, Vuur en Zee. Kaarten Aas t/m tien en dan gevolgd door de vier hofkaarten in de vorm van; Kind, Maagd, Moeder en Crone, de vier fasen van het vrouwelijk.

De tekeningen van de kaarten zijn overigens prachtig, complimenten aan de kunstenaar.

Ik begin enthousiast te worden vanwege het verschil van indeling van zowel de Grote als de Kleine Arcana, maar is er ook mee te werken? Want ik schaf geen deck aan, alleen om diens mooie afbeeldingen.

Ik vind in het bijgaande boekje zowel leggingen voor beginners, als gevorderden, met duidelijke omschrijvingen. Als eerste triggert de Yoni legging mij, heel toepasselijk bij zulke vrouwelijke energie kaarten. Als er weinig kaarten zijn in de legging, schud ik de kaarten totdat er eentje uitvalt, en schud ik opnieuw voor de volgende. Bij meerdere kaarten, trek ik ze blindelings uit het deck. Ik geef een korte inkijk in wat ik trok. 

1. De situatie zoals die werkelijk is, niet zoals die lijkt te zijn; Zee 3-Compassie

2. De aanpak die Spirit voorstelt; XVII Ster; Stergodin van de Plejaden

3. De uitkomst; Zee crone-Wederopstanding

Ik leg mijn eigen kennis even opzij, en kijk naar de omschrijvingen in het boekje. 

1. Ik lees over draken, compassie en de hoge frequentie van liefde, ze zijn er om mij te helen. Als ik naar het hier en nu kijk, is dit wel tegenwoordige tijd, ik heb dit nodig, ik moet helen, ik ben een beetje kapot in deze tijd van hier en nu. 

2. Ook hier gaat het over compassie, haar taak is om mijn hart wakker te maken, en biedt mij vertrouwen en raad zodat ik verder kan. Een mooie kaart, die mij op weg helpt, ik ga deze Godin eens apart neerzetten op mijn altaar, en haar voeden met licht van kaarsen. 

3. Deze kaart verschijnt in krachtige tijd van loslaten en verandering in je leven. Laat haar toe om de weg te wijzen. De tekst geeft inspiratie, en is positief, als dit mijn uitkomst is, dan klaag ik niet, dan komt het wel goed. 

Al met al een leuke kleine legging, met alleen de kaarten en de omschrijving van het boekje. Voor mij persoonlijk zit er al een diepere betekenis in, want ik weet waar ze mij raken. Meestal komen dezelfde soort patronen terug op je pad en binnen de leggingen, zeker binnen dezelfde tijdsgeest van de leggingen, welk deck of orakel je ook pakt, alle neuzen staan vaak dezelfde kant op, ieder deck gebruikmakend van zijn eigen kracht en wijsheden.

Het proeft in ieder geval naar meer. Maar eerst ga ik het deck reinigen met de vier elementen, voorzichtig plengen met water en zout (water en aarde element), en bewieroken, (vuur en lucht element), en met een laurierblaadje (ter bescherming) binden met een rood lint, en zo met de komende volle maan op mijn pentakel op het altaar leggen om op te laden. Dan is het eigen, van mij, en wordt er bij iedere legging mijn energie aan toegevoegd, zo leer ik het kennen en er mee werken. Het deck heeft in ieder geval een prachtige energie, zowel in de afbeeldingen en uitleg, een fijne toevoeging aan mijn collectie.