Fortune, Dion – De mystieke kabbala


Dion Fortune – De mystieke kabbala
253┬ápagina’s | Schors V.O.F., Uitgeverij | mei 2011
Dion FortuneDe Mystieke KabbalaSleutel tot de kennis der wetten van geest, ziel en lichaam illustraties: zwart/wit omvang: 256 blz. formaat: 170 x 240 mm bindwijze: Paperback ISBN: 978 90 6378 484 3
Dion Fortune (het pseudoniem voor Violet Firth) was een van de belangrijkste vrouwelijke esoterici uit de eerste helft van de vorige eeuw. Zij was de oprichtster van de “Society of the Inner Light” en werd in 1919 ingewijd in de “Hermetische Orde van de Gouden Dageraad” (“Golden Dawn”), een van de belangrijkste magische genootschappen aller tijden. Dion Fortune schreef behalve een groot aantal esoterische romans diverse handboeken over occultisme en parapsychologie. De Mystieke Kabbala geldt als een der belangrijkste boeken ooit over dit onderwerp geschreven en kan dan ook worden beschouwd als haar grootste werk. De eerste Nederlandse vertaling verscheen in 1938 en werd vele malen herdrukt. De Mystieke kabbala is het eerste boek dat de metafysische en magische kanten van de Kabbala tot een praktisch bruikbare en overzichtelijke structuur smeedt, waaromheen ieder zelf zijn eigen bouwwerk kan optrekken en waarmee hij inzicht verkrijgt in de geheimen van de evolutie van de kosmos en van de mens in zijn drievoudigheid: geest, lichaam en ziel. In dit ondertussen gezaghebbende en duidelijke werk over de Kabbala beschrijft Dion Fortune hoe we de symboliek van de Kabbala moeten interpreteren en hoe we deze symboliek kunnen integreren in het dagelijks leven. Hierdoor biedt De Mystieke Kabbala een tijdloze en toch actuele beschrijving van de achtergronden van de Kabbala, welke de basis vormt voor inzicht in het Grote Levensraadsel.
Deze herziene uitgave is taalkundig gemoderniseerd en ook de vele tabellen werden opnieuw vervaardigd. Hierdoor is de “geheel nieuwe” versie van deze klassieker niet alleen weer “bij de tijd”, maar ook prettiger leesbaar en daardoor gemakkelijker om mee te werken.