Buckland, Raymond – Hekserij zonder Geheimen


Buckland, Raymond – Hekserij zonder Geheimen
ISBN 906963581X
Paperback | 360 Pagina’s | Altamira-Becht | 2005
Werkboek voor wicca’s, door Raymond Buckland.
“Heksen zijn gewone mensen die voor zichzelf de juiste religie hebben gevonden. Zij vereren de Oude Goden – de God van leven en Dood, de Godin van de Natuur en de Vruchtbaarheid – en zij vieren de jaargetijden en praktiseren de aloude kunsten van genezing, toverij en divinatie..
Wicca, of hekserij, wordt tegenwoordig over de hele wereld gepraktiseerd, maar Wicca heeft geen vast omschreven vorm en geen centraal gezag, en bestaat onder velerlei noemers of ’tradities’. Hekserij zonder geheimen zet alle feiten helder op een rij en is daarmee de ideale vraagbaak voor iedereen die heks wil worden of een heksengroep wil beginnen. Het is een serieus werkboek, waarmee iedereen aan de slag kan. In 15 lessen kom je alles te weten over magische krachten, rituelen, kruidenkunde, helende technieken enz. Instructieve tekeningen en foto’s vergezellen de tekst van deze unieke cursus.
Raymond Buckland groeide op in England in een zigeunergezin en was later een leerling van Dr. Gerald Gardner. Begin jaren zestig vestigde hij zich in de USA. Hij heeft meer dan 25 boeken geschreven”.
Voor de beginnende heks echt een must, voor de gevorderde heks een interessant boek met veel info, en een mooi naslagwerk.
Zelf ben ik er blij mee.
Zwarte kaft met goud/gele letters, een een pentagram voorop, formaat A4.
Recensie(s):
De auteur, een Engelsman die in de VS woont, geniet bekendheid door diverse boeken over wicca en aanverwante onderwerpen. Dit boek is een leer- en werkboek voor wie zich individueel of samen met anderen wil bekwamen in hekserij (wicca). De auteur geeft veel aandacht aan de oorsprong van hekserij als oude, pre-christelijke religie, aan de geschiedenis ervan en de vervolging van heksen door de eeuwen heen. De schrijver waarschuwt tegen verwarring van hekserij en satanisme – beide hoeven niets met elkaar te maken te hebben. Het boek is ingedeeld in lessen, met aan het eind van elke les toetsvragen. Onderwerpen zijn o.a.: werktuigen, rituelen, vieringen; de rol van meditatie en dromen; huwelijk en geboorte in heksenkringen; het mediumschap (‘channeling’); de ontwikkeling van zogenaamde paranormale vermogens, kruidenkunde, magie en genezing. Aanbevelingen voor solitaire heksen in spe, en voor wie een organisatie wil opzetten. Appendix met soorten en vormen van hekserij, liederen en muziek, literatuur en register. Bevat zwartwitillustraties, tweekolommendruk.
(Biblion recensie, Drs. P.O. Kampschuur)