Nagel, Yoeke – Damestasjeslezen

Yoeke Nagel
17x24cm,
112 p., pb,
€ 14,50
ISBN: 978 90 77408 58 2
NUR: 720
Prijs: € 14,50

Uitgever: A3 boeken

Open haar damestasje en je kijkt recht in de ziel van een vrouw. Een damestasje is een externe DNA-string. We dragen erin mee wat belangrijk is in ons leven. Alleen het allernoodzakelijkste dus… Plus natuurlijk al die andere dingetjes die er in terecht kwamen, omdat toeval ook graag een rol speelt in een damestas. De tas, de spulletjes die erin zitten en de patronen die ze vormen als we het damestasje omkieperen, kunnen we lezen. Zoals ook koffiedik, kaarten en caviadarmen te lezen zijn. De kwaliteiten, uitdagingen, problemen en creatieve oplossingen van de draagster van het tasje zijn niet alleen te zien, maar ook te beïnvloeden door eenvoudige, maar vaak zeer effectieve damestasjesmagie. Het toevoegen, vervangen, weglaten of repareren van spullen kan er zelfs toe leiden dat je liefdesleven verbetert, je werksituatie prettiger wordt of je gezondheid opbloeit. Damestasjesmagie is toe te passen op alle levensvragen waar ook klassieke vormen van magie werkzaam zijn.
Daarnaast aandacht voor het lezen van broek- en colbertzakken, voor diegenen die om uiteenlopende redenen geen damestas gebruiken.

Yoeke Nagel (journalist, psychosociaal therapeut en trainer van magische technieken) ontwikkelde de kunst van het Damestasjeslezen. Hiervoor combineerde ze haar kennis van orakeltechnieken met symboolduiding, systeemopstellingen en een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen. Zij introduceert alledaagse handelingen en voorwerpen als de bescheiden dragers en leermeesters van een spirituele leefwijze.

Recensie Serotia:
Mei 2009 nam ik deel aan een mini workshop van Yoeke over Damestasjes lezen op een conferentie. Ik kende haar al van de Magie van het Huishouden, en haar humor waarmee ze de zaken bekijkt, en workshops geeft. Tasjes werden omgedraait, leeggehaald en geanalyseerd. Te kort was de tijd wat mij betreft, en ik kocht het boek.

Vorig jaar heb ik Yoeke uitgenodigd om voor mij en een groep vriendinnen en kennissen een workshop bij mij thuis te komen geven.
Een avond vol herkenning en verbazing. Niet alleen de inhoud is van belang; hoeveel balpennen of lippenstiften heb je bij je? Hoeveel electra? De hoeveelheid leefgruis onderin je tas? Maar ook hoe ziet een tas eruit, wat voor materiaal, alles zegt iets over jou. “Een damestas is te lezen als een orakel: de spulletjes die je met je meedraagt (ook in je herenbroekzak) weerspiegelen je levenshouding en hoe je omgaat met de uitdagingen in je leven. Alle belangrijke levensvragen worden in een tas beantwoord, ongebruikte kwaliteiten kunnen ontdekt worden en dringende adviezen voor verbetering van de levenskwaliteit schuilen in de damestas. Bovendien is damestasjesmagie te gebruiken om nieuwe plannen krachtig te ondersteunen en energieblokkades op te heffen, aldus Yoeke.”.
Natuurlijk kan je niet allemaal onthouden wat de betekenis ervan is, en dan komt het boek dus om de hoek kijken. Hierin staat precies hoe je met het orakel ‘damestasje’ kan omgaan, en hoe je het kan ‘lezen’. Het is heel leuk om een persoonlijk stukje van jezelf, wat een tas toch wel is, eens op die manier te bekijken. En verbazend hoeveel je terug herkend in jouw eigen karakter en maniertjes van doen aan de hand van de spullen die voor je liggen uit de omgedraaide tas. Helder inzicht in jezelf, door alleen maar je tas om te kieperen.
Naast het verhaal hoe te werk te gaan, vind je omschrijvingen over de soort tas, materiaal, kleur, vorm etc. En daarnaast een hele alfabetische lijst van ‘inhoud’ , die allemaal een eigen betekenis hebben. Ook heren broekzakken kunnen zo geanalyseerd worden, dat vind je ook in het boek terug. En hoe je jezelf kan bevrijden van horcruxen door spullen op te ruimen, eruit te halen, of juist spullen kan toevoegen om een andere energie in jouw tas te krijgen.
Kortom, een heel leuk boek om eens serieus te kijken naar wat je iedere dag meesjouwt.