huishoudelijke mededeling 2

Zondag 11 september
We hadden het plan om in de tuin bij de Grote Beek te gaan kijken met Peter, daar waar hij werkt. De kruiden en planten staan nu goed in bloei, er is volop.
Tijd: 14.00 uur
Hij zou even navragen of dit mogelijk is. Andere optie is zondag 18 september.
Wordt dus snel vervolgd.
 
Donderdag 22 september vieren we Mabon,
ik zie jullie allemaal graag voor 20.00 uur, zoals altijd.
Droog weer, naar buiten. Houd daar rekening mee met gewaad en schoeisel.
Ik zorg voor appeltaart en cider, nemen jullie iets lekkers mee voor achteraf?
 
Zaterdag 29 oktober
-Gewaad maken, patronen hebben jullie inmiddels, geen zwart, effen stof.
Zoek een kleur die bij jou past, leg mij ook uit waarom je voor die kleur gekozen hebt, en je komt er niet vanaf met ik vond hem mooi. 🙂 Maak ook een blinddoek, test die uit.
-Zorg dat je gedoucht bent
-Je draagt geen sieraden, behalve trouwring is niets toegestaan.
-Houd de week ervoor rekening met eten, niet te zwaar, geen alcohol, niet roken.
-Neem een ipod/mp3 mee zodat je ongestoord een tijd kan mediteren hier.
Want na aankomst krijg je gelegenheid om je om te kleden in je gewaad, of je daaronder naakt bent of alleen onderbroek aanhoudt, laat ik jullie vrij in.
-Heksennaam, Peter kwam er gisteren avond al mee, maar het is dus de bedoeling dat iedereen gaat zoeken naar een heksennaam. Verkregen uit meditatie, iets wat je toevalt, of een naam die gewoon bij jou hoort. Ik vraag er naar met de inwijding.
-Verder gaan we een groepsfoto maken, na afloop, voor eigen gebruik.
-Samhain is het ook die avond. Zet voordat je komt, een deel van de avond maaltijd buiten neer voor de voorouders te eren, om die manier ben je al bezig met deze avond en de sfeer voordat je hierheen komt. Samhain is de avond om de voorouders te eren, een kaars neerzetten met voorouder foto’s, wel gaat het hier om voorouders die overleden zijn.
Het is het keltische nieuwjaar, een inwijding is ook een nieuw begin, deze dag is dus afgewogen gekozen. Als de ruimte in tijd ons toelaat, sluiten we de avond af met een
kort Samhain ritueel. Daar hebben jullie niets voor nodig.
Wat ik wel wil vragen, willen jullie met Mabon viering, naast de 2 euro covenfee, een extra bijdrage van 5 euro in de pot leggen.