Rituelen

Wat versta ik onder Magisch Werk, en hoe kan ik hiermee anderen helpen?

Ik ben van mening dat alles om ons heen bestaat uit energie, alles wat groeit, bloeit en leeft bevat energie. Ons lichaam bestaat ook uit energie. En energie kan en moet stromen. Doet dat het niet, dan vormen zich in je lichaam blokkades, en dat geeft fysieke en psychische klachten. Met reiki en massage laat ik d.m.v. kosmische energie de lichaamsenergie weer goed stromen en los blokkades op.
Met Magisch-werk laat ik die kosmische energie andere dingen doen, die nodig zijn voor harmonie en geluk, voor balans in je leven. Magisch werk (energie werk) is dus niets anders dan de energie van de kosmos die voorhanden is, gebruiken om dingen te bewerkstelligen. Het kan het zelfvertrouwen op een positieve manier beïnvloeden waardoor je rustiger bent en bijv. een sollicitatie gesprek beter verloopt. En zo zijn er verschillende zaken en situaties te bedenken die een stukje positieve energie kunnen gebruiken om te groeien.
Maar ook een nieuw huis zit nog vol met (negatieve) energie van de vorige bewoners. Denk maar eens aan verkoop door scheiding, overlijden of ander verdriet. Deze ‘negatieve’ energie blijft in een huis zitten en heeft nadelige invloed op de nieuwe bewoners, zeker als je gevoelig bent voor energie. Vaak zie je dat veel van dit soort huizen, doorgaans-huizen worden, en veel vaker verkocht of verhuurd worden dan andere huizen. Zelfs een gloednieuw huis heeft energieën van derden, denk maar eens aan de bouwvakkers die er allemaal in rondliepen. Zo heeft ieder bewoond geweest huis zijn ‘opgestapelde’ energie van derden. Om het helemaal ‘jouw’ huis te laten worden is een energetische reiniging van het huis noodzakelijk en wensbaar, een mooi ritueel om het huis te reinigen en het open te stellen voor de nieuwe bewoners. Ook is het mogelijk om de positieve energie van een ‘oud’ huis meenemen naar een ‘nieuw’. Dit geldt eigenlijk voor alles wat men aanschaft. Van huis tot auto, tot meubels van bijv. een overleden/vorige eigenaar.
Maar denk ook eens aan overgangsrituelen; een handvasten, of een ritueel waar volwassen worden centraal staat, een geboorte, een overlijden/afscheid, een vrouw die crone wordt (door de overgang heen gaat), loslaten na een scheiding.  Allemaal zaken waarin ik iets kan betekenen voor andere mensen en kan helpen om deze rituelen vorm te geven, of te leiden.
Heb je vragen of zijn er andere situaties waarbij je energetische/energie hulp kan gebruiken, neem contact op met me voor een gesprek.
Mail: serotia1960@gmail.com