HC 09 januari

Tijd: 20.00 uur (dan ga ik beginnen of de deur uit, om 19.30 uur staat de deur open)
Kosten: 2 euro
Deze avond verloopt een beetje afhankelijk van de weergoden.
Als het regent, of door sneeuw/vorst erg koud is, dan hebben we een meditatie avond binnen.
Ik leg uit wat meditatie inhoudt, verschil met visualisatie. Maar ook op welke manier je allemaal kan mediteren. Geleide meditaties komen aan bod.
We gaan ook vooral doen uiteraard, er staan deze avond 3 soorten meditatie op de agenda, ik hoop dat we aan alles toe komen.
Zorg voor comfortabele kleding, desnoods een slaapzak of matje waar je op kan liggen, zodat je ontspannen een meditatie in kan gaan.
Mocht het nou droog weer zijn, en goed te lopen kwa blubber etc., dan gaan we een stiltewandeling doen en laten offers achter in het bos. Het is vrijdag 11 januari nieuwe maan, dus de sfeer is heel anders dan met volle maan. Zorg in dit geval ook voor comfortabele kleding, maar ook voor goede schoenen en een warme jas.
Verder laten we wat offers achter in het bos, dus neem iets mee. Denk aan vogelzaad, vetbollen (zonder netje uiteraard), appels, pelpinda’s, brood … Als dank voor het verstoren van hun rust gedurende deze avond. Het is de bedoeling dat we al lopend mediteren, gedachten binnen laten komen. Omdat het visuele beeld is uitgeschakeld, nemen andere zintuigen het weer over en zijn verscherpt. ┬áHet is de bedoeling dat we zonder licht het bos ingaan.
Hoe deze avond ook verloopt, en wat we ook gaan doen, het andere komt ook een keer aan bod.
OPGEVEN VERPLICHT!