Serotia

Naam: Serotia Vors
Religie: Paganisme/Wicca
Levensfilosofie: Dieren- en natuurmens

Mijn heksennaam ‘Serotia’ is in eerste instantie ontstaan vanuit de anonimiteit op forums, maar was later ook een deel van de naam die ik als ingewijde heks ben gaan dragen.’Vors’ is Limburgs voor Broekhuizenvorst, waar ik nu woon.

‘Serotia Vors’ gebruik ik momenteel voor al mijn activiteiten op het gebied van paganisme/Wicca, en spiritualiteit zowel i.r.l. als op het internet.

Geboren in 1960 te Rotterdam, was ik van jongs af aan geïnteresseerd in de spirituele en paranormale wereld. Ik heb allerlei esoterische boeken gelezen op dat gebied, van uittredingen tot helderziendheid, ghosthunting etc., lezingen en readings bijgewoond. Daardoor mijn eigen paranormale gaven ontwikkeld en leren begrijpen; helderziend, helderwetend, heldervoelend.
In de jaren ’90,  liep ik tegen het begrip ‘Moderne Hekserij & Wicca’ aan, en in deze natuurreligie herkende ik veel terug van mijn levenswijze en het respect naar de natuur toe, voor alles wat groeit en bloeit, en het omgaan met energieën.
Ik ben mezelf gaan verdiepen in allerlei stromingen binnen het paganisme. In 1999 ben ik verhuisd naar Brabant en via een Heksencafé kwam ik in contact met Benjamin2bears en het Sjamanisme, heb een aantal jaar deel uit gemaakt van zijn groep om samen jaarfeesten te vieren en deel te nemen aan zweethut sessies. De liefde om meer te doen met de cyclus van het jaar en daar uiting aan te geven in rituelen, werd hierdoor geïnspireerd.

Het pad der ‘Hekserij & Wicca”, heb ik op diversen manieren bewandeld. Waaronder workshop weekenden gevolgd van mensen met bekende namen/auteurs binnen deze wereld; o.a. Janet Farrar & Gavin Bone, Phillys Curott, Marian Green, Vivianne & Chris Crowley, Joke en Ko Lankester, Merlin & Morgana Sythove.

Ik ben begin deze eeuw zelf heel actief geweest in de media, het geven van lezingen, en deelnemen aan televisie opnames voor o.a. Omroep Brabant, en de Tros. Nu in Limburg start ik dit stuk weer op door deelname aan 800jaar Horst aan de Maas, lezingen voor vrouwenverenigingen, interviews, schoolprojecten, krantenartikelen etc.

Mijn pad begon ooit solitair, daarna in groeps- en coven verband. Mijn achtergrond en kennis is gevormd door het Sjamanisme, traditionele Gardnerian stroming en Alexandrian lineage, maar ook de rituele magie van de Hermetic Order of Temple of Starlight heeft haar invloeden achter gelaten in mijn manier van werken en denken.

Van 2000 t/m 2017 organiseerde ik het Heksencafé Mierlo (voormalig HC Eindhoven), was ik aanspreekpunt voor mensen die zoekende waren. In die tijd was ik ook editor van PFI Pagan Federation Nederland nieuwsbrief, en medewerker van het (papieren) Wiccan Rede tijdschrift, wat ik beide jaren met veel plezier gedaan heb.

Aanvullend en ook om extra te leren, ben ik in 2002 Reiki-master geworden, en professioneel masseur/stoelmasseur, en liggen de nadruk van mijn behandelingen op het in balans brengen van mensen, door blokkades op te heffen, en met lichaamsenergie aan de slag te gaan. Reiki zet ik ook bij dieren in.

In 2006 heb ik, na 4 jaar studie, mijn herboriste opleiding afgerond, ik ben afgestudeerd, ofwel; een kruidenhex met diploma. Daarbij kwam nog een opleiding; medische basiskennis. Kruiden en werk kan ik prima combineren, maar door de regeltjes van de overheid, wordt het herboristen niet makkelijk gemaakt om middeltjes e.d. te maken voor derden. Ik beperk me dus tot het geven van advies, en vertel mensen hoe iets te maken en waar hun spullen te kopen.

Het jaar 2017 is voor mij een nieuwe start geweest, een nieuwe woonplek, nieuwe mensen, nieuwe activiteiten.

Blessed Be
Serotia Vors