Serotia

Naam: Serotia Vors
Religie: Paganisme/Wicca
Levensfilosofie: Dieren- en natuurmens

Mijn heksennaam ‘Serotia’ is in eerste instantie ontstaan vanuit de anonimiteit op forums, maar was later ook de naam die ik als ingewijde heks ben gaan dragen. De naam afkomstig van een boom; ‘Prunus Serotia’ die in het verleden in mijn achtertuin in Mierlo (Brabant) stond.
‘Vors’ is limburgs voor Broekhuizenvorst, waar we nu wonen.

‘Serotia Vors’ gebruik ik momenteel voor al mijn activiteiten op het gebied van paganisme/Wicca, en spiritualiteit zowel i.r.l. als op het internet.

Van jongs af aan was ik geïnteresseerd in de spirituele en paranormale wereld. Ik heb allerlei esoterische boeken gelezen op dat gebied, van uittredingen tot helderziendheid, ghosthunting etc., lezingen en readings bijgewoond. Daardoor mijn eigen paranormale gaven ontwikkeld en leren begrijpen; helderziend, helderwetend, heldervoelend.
In de jaren ’90,  liep ik tegen het begrip ‘Moderne Hekserij & Wicca’ aan, en in deze natuurreligie herkende ik veel terug van mijn levenswijze en het respect naar de natuur toe, voor alles wat groeit en bloeit, en het omgaan met energieën.
Ik ben mezelf gaan verdiepen in allerlei stromingen binnen het paganisme. Via het Sjamanisme kwam ik in contact met Benjamin2bears, en heb jarenlang samen met hem en een groep  jaarfeesten gevierd, en nam deel aan zweethut sessies. De liefde om meer te doen met de cyclus van het jaar en daar uiting aan te geven in rituelen, werd hierdoor geboren.

Het pad der ‘Hekserij & Wicca”, heb ik op diversen manieren bewandeld. Workshop weekenden gevolgd van mensen met bekende namen/auteurs binnen deze wereld; o.a. Janet Farrar & Gavin Bone, Phillys Curott, Marian Green, Vivianne & Chris Crowley. Ik ben zelf ook heel actief geweest in de media, het geven van lezingen, en deelnemen aan televisie opnames voor o.a. Omroep Brabant, en de Tros.
Mijn pad was deels solitair, deels in groeps- en coven verband. Mijn achtergrond en kennis is gevormd door het Sjamanisme, traditionele Gardnerian begeleiding, en Alexandrian opleiding, maar ook de rituele magie van de Hermetic Order of Temple of Starlight heeft zijn invloeden achter gelaten in mijn manier van werken en denken.

Van 2000 t/m 2016 organiseerde ik het Heksencafé Mierlo, was ik aanspreekpunt voor mensen die zoekende waren. In die tijd was ik ook editor van PFI Pagan Federation Nederland nieuwsbrief, en medewerker van het Wiccan Rede tijdschrift, wat ik beide met veel plezier gedaan heb.
2017 Is voor mij een nieuwe start geweest, een nieuwe woonplek, nieuwe mensen, nieuwe activiteiten. Mijn Coven Gaia heeft onze verhuizing deels overleefd, maar wij hopen vanuit de leergroep weer een goede basis te leggen voor een nieuwe volledige coven mettertijd.

Aanvullend en ook om te leren met energie om te gaan, ben ik in 2002 Reiki-master geworden, en professioneel masseur/stoelmasseur, en liggen de nadruk van mijn behandelingen op het in balans brengen van mensen, door blokkades op te heffen, en met lichaamsenergie aan de slag te gaan. Reiki zet ik ook bij dieren in.

In 2006 heb ik, na 4 jaar studie, mijn herboriste opleiding afgerond, ik ben afgestudeerd, ofwel; een kruidenhex met diploma. Daarbij kwam nog een opleiding; medische basiskennis. Kruiden en werk kan ik prima combineren, maar door de regeltjes van de overheid, wordt het herboristen niet makkelijk gemaakt om middeltjes e.d. te maken voor derden. Ik beperk me dus tot het geven van advies, en vertel mensen hoe iets te maken en waar hun spullen te kopen.